Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ίδρυση τράπεζας αίματος

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συγχωριανούς μας ότι ιδρύθηκε στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου τράπεζα αίματος για τις ανάγκες των μελών του συλλόγου μας. Άλλωστε αποτελούσε πρωταρχική διαδικασία η οποία προβλεπόταν και από το καταστατικό. Μπορεί όποιος επιθυμεί να προσέρχεται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου από τη Δευτέρα 20-5-2013 και να δίνει αίμα στο όνομα του συλλόγου. Υπάρχει εκεί ειδικό βιβλίο του συλλόγου.

Θα τοιχοκολληθεί ανακοίνωση παντού ώστε να γίνει γνωστό σε όλους.
Την αρχή θα την κάνουν τα μέλη του Δοιηκοιτικού Συμβουλίου δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα.
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται

Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Αίτηση για εξοπλισμό του αγροτικού ιατρείου


« ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ»


                                             Προς
Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

 Όπως είστε σε θέση να γνωρίζετε, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι πιά υποχρεωτική και οι γιατροί δεν μπορούν πλέον να συνταγογραφούν χειρόγραφα.
 Δεδομένης της ανάγκης ύπαρξης κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής – Η.Υ, εκτυπωτή, internet, αναλωσίμων – για την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,  αλλά και λόγω αδυναμίας πρόσβασης στο διαδίκτυο, γνωρίζετε κι εσείς ο ίδιος ότι σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αλλά και σε ορεινά χωριά, οι αγροτικοί γιατροί αδυνατούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα.
 Το συγκεκριμένο πρόβλημα, δυστυχώς, δεν αφήνει ανεπηρέαστο και το χωριό μας τα Μούσουρα Μεσολογγίου, οι κάτοικοι του οποίου αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι, που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το χωριό. Μάλιστα, οι υπερήλικες ασθενείς υφίστανται μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, καθώς όσοι από αυτούς μπορούν να μετακινηθούν, καλούνται να δαπανήσουν σημαντικά ποσά για τη μετακίνησή τους.
 Εμείς, ως Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσούρων αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού μας κι έχοντας ως στόχο να δώσουμε λύσεις ακόμα και σε θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά μας, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του ανθρώπινου παράγοντα που τόσο ταλανίζεται από την κρίση, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία αυτής της επιστολής μέσω της οποίας επιδιώκουμε να σας καταστήσουμε γνωστή την αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω του νέου καθεστώτος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την επιθυμία τους για άμεση λύση του προβλήματος
 Η θεσμική σας θέση, αλλά και η ευαισθησία που έχετε επιδείξει σε θέματα Υγείας κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως επικεφαλής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, μας επιτρέπουν να σας θεωρούμε εγγυητή της προσπάθειας που κάνουμε να προστατεύσουμε τους εναπομείναντες κατοίκους του χωριού μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας! Ελπίζουμε ότι από σήμερα είμαστε και στις προτεραιότητές σας, όσον αφορά την επίλυση του προαναφερθέντος προβλήματος.
Για οποιαδήποτε πληροφόρησή σας μπορείτε να μιλήσετε με τον Πρόεδρο του συλλόγου Κο Ρεβέκη Σπύρο στο τηλ: 6945678716

Μούσουρα Μεσολογγίου 15-5-2013

Για το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσούρων

Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας



Ρεβέκης Σπυρίδων                 Σούγια Κωνσταντίνα